Ludovic Orban: Ministrul Apărării trebuie demis de urgență. „A făcut o mizerie marca PSD”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, cere demiterea de urgenţă a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, pe care îl acuză că a făcut ”o mizerie marca PSD” prin faptul că nu l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia militară organizată cu ocazia Zilei Forţelor Aeriene Române.

”Incredibil!!! Ministrul Apărării nu îl invită pe Preşedintele României, care este, conform art.92, alin1. din Constituţia României, comandantul forţelor armate, la ceremonia militară organizată pentru sărbătorirea Zilei Forţelor Aeriene Române. O mizerie politică marca PSD dar, mult mai grav decât atât, o încălcare gravă a ierarhiei militare şi a lanţului strategic de comandă. Armata a fost practic oprită de ministru să îşi invite comandantul. Ţuţuianu trebuie să fie demis de urgenţă. Altfel, ne putem aştepta la orice”, a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

Administraţia Prezidenţială, precum şi alte instituţii publice centrale, nu au primit din partea MApN invitaţii pentru ceremoniile desfăşurate cu ocazia Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, ministerul explicând că a fost vorba despre o „eroare”, iar ministrul Adrian Tuţuţuianu a luat măsuri pentru a corecta aceste „disfuncţionalităţi birocratice”.

„Ministerul Apărării Naţionale îşi cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administraţia Prezidenţială şi autorităţile publice centrale. Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dispus în regim de urgenţă luarea măsurilor necesare eliminării disfuncţionalităţilor de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situaţii”, a anunţat, joi, MApN.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.