Ludovic Orban: Solicităm demiterea de urgență a șefului ANAF pentru încălcarea libertății presei!

Ludovic Orban, președinte PNL: Solicităm demiterea de urgență a șefului ANAF pentru încălcarea libertății presei.

Partidul Național Liberal solicită demiterea de urgență a președintelui ANAF pentru încălcarea în mod grosolan a libertății presei prin folosirea abuzivă a unei instituții a statului împotriva unei publicații de investigații.

Un astfel de comportament este intolerabil în orice țară care garantează drepturile și libertățile fundamentale.

Nu putem considera drept o coincidență descinderea reprezentanților ANAF în redacția RISE Project, la câteva ore după anunțarea unor dezvăluiri despre președintele partidului de guvernământ, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor instituții ale statului român înseamnă a tolera un precedent care aduce o gravă atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda în favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantată de Constituție.

De asemenea, solicităm demiterea reprezentanților ANAF responsabili de dispunerea acestei măsuri.

Partidul Național Liberal

Biroul de presă

 

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, joi, în control în redacţia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este „indignat” de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea „imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune.

Preşedintele ANAF Bogdan Stan afirmă că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, „fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii”. De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *