Ludovic Orban: Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că Liviu Dragnea „a pierdut orice contact cu realitatea”, după discursul ţinut la Consiliul Naţional al PSD, şi că „delirul” acestuia este „tipic unui dictator smintit”. „Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa”, afirmă Orban.

„Liviu Dragnea a pierdut orice contact cu realitatea şi a ţinut să o demonstreze astăzi întregii ţări din cadrul reuniunii PSD. E stupefiant modul în care acest personaj crede că poate să aşeze întreg statul român la cheremul său, identificând cu insistenţă întrega Românie cu Partidul”, susţine preşedintele PNL, Ludovic Orban, care susţine că „delirul” lui Dragnea este „tipic unui dictator smintit”.

El afirmă, într-un comunicat de presă transmis duminică seară, că, pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Liviu Dragnea a făcut dovada „celei mai dure poziţii anti-europene” printr-un discurs autocratic, „prin care practic a declarat război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene şi NATO”.

„Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa. Acest individ a lansat atacuri împotriva tuturor instituţiilor care nu se află sub controlul său politic printr-un urlet de disperare venit parcă din cavernele regimului totalitar, prin cel mai agresiv şi mai ticălos discurs antidemocratic şi antieuropean de la aderarea României la UE. Liviu Dragnea este inamicul public numărul 1 al oricărui român care îţi doreşte să trăiască într-o ţară civilizată, bazată pe respectarea legii şi pe justa recompensare a muncii sale. Acest individ este capabil de orice nenoricire şi ticăloşie împotriva intereselor fireşti ale României doar pentru a-şi servi propriul interes”, adaugă Orban.

Potrivit acestuia, atacul  la adresa preşedintelui Klaus Iohannis este „lipsit de raţiune şi argument” şi „un semnal înfiorător dat tuturor celor care privesc spre România”.

„Concretizarea unui demers precum cel propus de Liviu Dragnea în cazul şefului statului este o iluzie, însă este un mesaj extrem de parşiv la adresa oricărui român care are curajul să i se opună proiectului de dominaţie al lui Liviu Dragnea. Fac un apel la responsabilitate către toţi cei care fac parte în acest moment din coaliţia PSD-ALDE să ia distanţă în cel mai scurt timp de Liviu Dragnea. Delimitarea de acest personaj, căruia i-a fost întunecată raţiunea, este în propriul interes al celor care sunt astăzi lideri ai PSD şi ALDE. Fac un apel către parlamentarii PSD şi ALDE să realizeze faptul că tot ceea ce a perorat Liviu Dragnea este cel mai puternic argument pentru a vota moţiunea de cenzură ca unic instrument democratic şi constituţional prin care poate fi oprit acest dezaxat care vrea să dea foc României”, mai afirmă Orban.

Liderul PSD le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.