Lufthansa va permite pasagerilor să folosească noile certificate digitale de vaccinare pentru Covid-19 la check-in

Lufthansa va permite pasagerilor să folosească noile certificate digitale de vaccinare pentru Covid-19 la check-in-ul zborurilor lor, a anunţat joi operatorul aerian german.

Compania a spus că pasagerii vor putea să prezinte dovada digitală a vaccinării fie pe telefoanele lor, fie pe o copie tipărită la check-in, la aeroport, iar permisul de îmbarcare va fi eliberat.

„Acest lucru elimină necesitatea de a jongla cu diferite hârtii şi probe. De asemenea, reduce semnificativ riscul utilizării greşite a certificatelor de vaccinare false”, a spus Lufthansa.

Săptămâna trecută, Germania a început să emită coduri QR pentru cei care sunt complet vaccinaţi.

Germanii au început să îşi rezerve din nou vacanţe într-un număr mai mare decât în ​​2019, înainte de declanţarea epidemiei de coronavirus, a anunţat miercuri TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume.

Lufthansa a spus că pe rute selectate va fi posibil în curând să se utilizeze şi certificatul de vaccinare digitală pentru a face check-in prin smartphone, folosind aplicaţia companiei aeriene.

Pasagerii care doresc să verifice dacă au documentele potrivite pot contacta, de asemenea, centrul de servicii al Lufthansa cu până la 72 de ore înainte de a zbura, care poate primi şi dovezile unui test COVID-19 negativ, de decuperare după Covid-19 şi, de asemenea, de vaccinare.

Lufthansa a anunţat că recomandă în continuare pasagerilor să aducă cu ei certificatele lor originale de vaccinare tipărite în călătorie, până la o nouă notificare.

Compania a declarat joi că noua sa filială axată pe zborurile de vacanţă, Eurowings Discover, va creşte operaţiunile mai repede decât se aştepta anul acesta, începând cu un zbor la sfârşitul lunii iulie de la Frankfurt la Mombasa. Ţările Uniunii Europene au convenit săptămâna trecută o reducere a restricţiilor de călătorie în timpul verii, care va permite turiştilor complet vaccinaţi să evite testele sau carantinele şi să extindă lista regiunilor UE din care este sigur să călătorească.

Marea Britanie are în vedere reducerea restricţiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate cu ambele doze, măsură care ar calma companiile aeriene care ameninţă cu acţiuni legale împotriva restricţiilor stricte ale guvernului impuse călătoriilor în străinătate.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.