Lumea sportului din Valea Jiului este în doliu

Lumea sportului din Valea Jiului este în doliu, după ce unul dintre sportivii de legendă ai Văii Jiului, Vasile Tamaș a trecut în eternitate, la vârsta de 87 de ani.

Maestru al Sportului încă din anul 1973, Vasile Tamaș este omul de numele căruia se leagă începuturile activității de tir cu arcul de la CS Minerul Aninoasa, dar și unele dintre performanțele de răsunet ale arcașilor. Grație implicării sale active, în anul 1958, în cadrul EM Aninoasa, avea să se înființeze secția de tir cu arcul a CS Minerul Aninoasa, care va deveni unul din port-drapelurile performanței naționale și internaționale ale sportului din Valea Jiului. Multe din performanțele arcașilor au fost repurtate chiar de către energicul sportiv Vasile Tămaș, multiplu campion național la tir cu arcul, în cei peste 25 de ani în care acesta a fost liderul arcașilor de la Aninoasa. Prima Cupă a României la tir cu arcul a CS Minerul Aninoasa, adusă cu contribuția majoră a sportivului Vasile Tamaș în 1978 în Valea Jiului avea să fie deschizătoare a unor performanțe fără egal ale arcașilor de la Aninoasa care, sub coordonarea aceluiași Vasile Tamaș au adus în Valea Jiului peste 350 medalii de aur, din țară, dar și multe dintre ele din străinătate (Turcia, Grecia, SUA, Coreea, Italia, Rusia sau Mongolia).

Vasile Tamaș s-a retras din activitatea competițională la vârsta de 51 de ani.

Lui Vasile Tamaș i-a fost conferit titlul de „Cetățean de onoare” al orașului Aninoasa, dar și Medalia „Meritul sportiv” clasa a II-a, decernată de către Președintele României.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.