Lupeni: Florile din localitate, sub supraveghere video

Florile, dar și plantele ornamentale care înfrumusețează municipiul Lupeni vor fi supravegheate video. Autoritățile au luat această măsură după ce, în trecut, zeci de flori au fost furate sau rupte. 2000 de trandafiri vor colora anul acesta municipiul Lupeni.

“Acum o săptămână am achiziționat 2000 de trandafiri și avem atât trandafiri cățărători pe care ne-am gândit să îi punem în anumite zone, avem și tufe, astfel încât într-o perioadă de câțiva ani aceștia vor ajunge la maturitate și municipiul va arăta altfel. Vom cumpăra în fiecare an un anumit număr de flori, astfel încât să colorăm orașul. Toți trandafirii pe care noi o să îi punem sunt monitorizați de camere video, că am mai avut un eveniment în care am pus trandafiri și ne-au fost furați. Îi vom pune în acele locuri în care să fie monitorizați de camerele video pentru a nu se mai întâmpla evenimente de genul acesta, pentru că nu este normal. Tot din banii cetățenilor cumpărăm aceste lucruri și tot din banii lor reușim să le întreținem”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tot la Lupeni există și o polemică referitoare la copaci. Cetățenii îi acuză pe conducătorii urbei de faptul că au tăiat copacii și au “deșertificat” localitatea. Primarul susține că există cazuri în care se impune tăierea copacilor sau toaletarea acestora.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *