Luptăm toți cu Covid-19, ucigașul

Astăzi ne rugăm acasă…

Găsesc des pe Facebook, (chiar dacă de vreo două săptămâni mi-am impus să nu stau în rețea mai mult de o oră pe zi) sub diverse forme, ideea că „și Covid e bun la ceva”

Prieteni dragi, Covid-19, nu ne este bun la nimic! El este UCIGAȘUL din cauza căruia stăm în case, am părăsit locul de muncă, am părăsit sălile de spectacol, am renunțat să participăm la Sfânta Liturghie, am întrerupt legătura cu prietenii, nu-i mai vizităm pe cei dragi, ne temem pentru viețile noastre și, mai ales, pentru viețile lor. Covid-19 omoară oameni. Mulți oameni!

Sigur că perioada de izolare/carantină trebuie abordată cu răbdare și cu cât mai mult optimism. Dar cine nu era aproape de familia lui înainte, nu se va apropia de ea acum, că îl obligă Covid să stea acasă, faptul că stau închiși împreună acasă nu-i va face pe parteneri mai iubitori, nici pe copii mai ascultători, nici pe femei mai gospodine sau pe bărbați mai gospodari.Cine nu obișnuiește să citească nu va citi nici acum, cine nu ascultă muzică nu va asculta nici acum, cine este bun cu semenii va fi bun și acum, iar cel căruia nu-i pasă de alții nu cred că va deveni mai bun acum.

Și mă încearcă o mare amărăciune constatând că, față de alte nenorociri colective (incendii, cutremure, tsunami, războaie) care îi adună pe oameni în susținerea celor loviți, în pandemie oamenii manifestă mai degrabă non-compasiune, chiar dușmănie. Inamicul devine brusc bătrânelul care se plimbă în parc, co-naționalul care revine în țara ta (și a lui!) bogatul mai bogat ca tine care nu va îndura foame, la o adică, chiar și săracul mai sărac decât tine că primește ajutoare, militarul din stradă care vrea să-ți facă bine cu forța, „pozitivul” cu care ai avut contact … Iar distanțarea socială necesară, care ar trebui să rămână doar fizică, riscă să contamineze și planul profund al relațiilor inter-umane.

Această perioadă tulbure din viața lumii trebuie depășită cu înțelepciune și trebuie să găsim în noi forța de a fi solidari, chiar dacă dragostea creștină, iubirea aproapelui „ca pe tine însuți” este un deziderat cvasi-imposibil de atins de către majoritatea oamenilor.

Iar Covid nu ne este bun la nimic! El trebuie învins, și pentru asta ne rugăm cu toții astăzi, în Sfântă Zi de Duminică!
Deci ne rugăm acasă…

Sus să avem inimile, să trăim și să fim sănătoși!❤️

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *