„Made for Europe” aduce două premii în județul Hunedoara

La finalul lunii aprilie, s-a desfășurat la Târgoviște, etapa națională a Concursului Național „Made for Europe” în cadrul căruia au fost premiate produse finale obținute în urma implementării proiectelor educaționale finanțate de Comisia Europeană. Doi elevi din județ au adus acasă tot atâtea premii.

Este vorba de  Ema Borca, elevă în  clasa a XII-a de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva care a obținut premiul III și Bianca Ile, elevă în  clasa a XII-a de la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani. Aceasta a obținut mențiune la concursul național „Made for Europe”.

„Made for Europe” este un concurs național care are ca scop prezentarea, evaluarea și premierea celor mai reușite produse rezultate în urma implementării tuturor proiectelor finanțate de Comunitatea Europeană prin programele europene. Acesta cuprinde două etape, una județeană și una națională, în concurs fiind înscrise produsele realizate în anul școlar precedent.

În cadrul concursului au participat 130 de elevi din 40 de județe, peste 40 de profesori coordonatori ai elevilor și produselor realizate în proiecte europene și circa 30 de inspectori școlari și reprezentanți ai Ministerului Educației și ai ANPCDEFP.

Concursul național a fost organizat de Ministerul Educației, alături de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *