Maestru Emerit al Sportului, cetățean de onoare al municipiului Petroșani

Profesorul universitar dr.ing. Mircea Vasile Ortelecan a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Petroșani. Mircea Ortelecan este Maestru Emerit al Sportului încă din anul 1979, iar în anul 2013 a fost nominalizat în în “Top 10 taloneri din istorie”. Mircea Otelecan s-a născut în județul Satu Mare în data de 11 septembrie 1949, însă pașii l-au purtat spre Petroșani. Cu echipa de rugby Știința Petroșani, profesorul a făcut istorie.

“În municipiul nostru, sportul este recunoscut ca făcând parte integrantă din realiattea socială, culturală și economică a comunității nostre și ca factor de consolidare a imaginii și relațiilor noastre internaționale. Una din ramurile sportive care au o istorie bogată în municipiul nostru și are rezultate remarcabile este rugby-ul. Echipa “Știința Petroșani” a făcut istorie prin rezultatele excepționale obținute de-a lungul anilor. Una din persoanele care, de-a lungul anilor, a fost jucător de bază în echipa “Știința”, avându-l în componență șI pe dl Ortelecan, a câștigat Cupa României în anul 1983. Între anii 1972-1980 a fost jucător internațional, echipa din care a făcut parte câștigând Cupa Europei FIRA în anii 1976/1977. În anul 1979 a fost declarat Maestru Emerit al Sportului”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Mircea Ortelecan a fost cadru didactic al Universității din Petroșani, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. A elaborat și publicat 124 de lucrări științifice, 10 cărți, 70 lucrări pe bază de contract.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *