Magda Catone a venit la “botezul” cinematografului din Petroșani

Marea actriță a teatrului românesc, Magda Catone, a fost prezentă în această după-amiază la Petroșani. Aici a avut loc schimbarea denumirii cinematografului Victoria, în cinematograful Șerban Ionescu. Cinematograful din Petroșani este primul  edificiu de acest gen din țară care poartă numele regretatului actor Șerban Ionescu. Amprenta culturală a lui Șerban Ionescu va dăinui astfel în continuare la Petroșani, aici unde actorul și-a făcut debutul artistic.

“Sunt bucuroasă să împlinesc acest moment, sunt o fiică a Petroșaniului, adoptată, așa cum și Șerban a fost fiu adoptat al Petroșaniului. Aici am început cariera noastră de artiști, am făcut faimă cu arta noastră în toată țara și e foarte frumos să te întorci la începuturi, să descoperi situații frumoase, fericite, de bilanț, să poți să încununezi o carieră. Seara de azi ne adună aici să inaugurăm un cinematograf, cinematograful municipiului care, frumos se numea Victoria, cu numele lui Șerban”, a spus Magda Catone, fosta soție al lui Șerban Ionescu.

Șerban Ionescu și-a început cariera de actor pe scena teatrului din Petroșani în anul 1982.

“E o mare onoare pentru noi ca și comunitate, dar și pentru noi ca persoane să putem să participăm la un astfel de eveniment și să identificăm acest cinematograf cu numele unui mare actor roman, care a fost Șerban Ionescu și alături de el și alți actori care au venit și au jucat și au trăit la Petroșani, moment frumoase. Amprenta culturală a lui Șerban Ionescu va rămâne, veșnic, la Petroșani. Cinematograful din localitate va purta, începând de astăzi, numele regretatului actor. Prezența doamnei Magda Catone la redenumirea cinematografului, este onorantă pentru noi, membrii comunității Petroșaniului.  De altfel, cinematograful din Petroșani este singurul edificiu din țară care poartă numele regretatului actor Șerban Ionescu. Am ținut astfel să onorăm memoria acestui mare artist a cărui carieră a început la Petroșani în anul 1982”, a ținut să precizeze Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Născut la Corabia, în 23 septembrie 1950, Șerban Ionescu s-a stins din viață în 21 noiembrie 2012, după o cumplită suferință. Reputatul actor a avut mai multe reprezentanții pe scena teatrului din Petroșani. În vara acestui an, Șerban Ionescu a fost declarat cetățean de onoare post-mortem.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *