Mai multe biserici din județ vor fi renovate

Mai multe biserici romano-catolice și reformate din județul Hunedoara vor fi renovate cu bani de la Guvern. Guvernul României prin Secretariatul de Stat pentru Culte asigură, în prima jumătate a anului 2022, fondurile necesare pentru renovarea a 6 biserici romano-catolice și reformate din județul Hunedoara. Secretariatul de Stat contribuie cu 475 de mii de lei la renovarea acestor biserici. Suma atribuită nu acoperă toate cheltuielile necesare renovării, însă reprezintă o parte importantă a cheltuielilor de reparație a acoperișurilor, a instalațiilor electrice, precum și renovarea interioară a bisericilor aparținând cultelor religioase maghiare.

Astfel, Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Aninoasa i s-au alocat 50.000 de lei pentru reparația acoperișului, Bisericii reformate din Hațeg i s-au alocat 100.000 de lei pentru reparații generale, Parohia catolică „Sf. Fecioară de pe Muntele Carmel” din Lupeni va primi 100.000 de lei pentru repararea instalației electrice. Parohiei „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Petrila-Lonea i se vor aloca 75.000 de lei pentru renovări interioare. Parohia „Sfânta Varvara” din Petrila va beneficia de un ajutor de 75.000 de lei renovări interioare.

Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Vulcan i s-au alocat 50.000 de lei pentru renovări interioare

Aceste biserici sunt foarte importante pentru comunitățile locale, ele găzduind slujbe atât în limba română cât și în limba maghiară, fiind un simbol al vieții spirituale ale minorităților maghiare locale. Pe lângă suportul spiritual, aceste biserici reprezintă și un loc de întâlnire a membrilor comunității.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.