Mai multe clădiri reprezentative din Deva vor fi iluminate în albastru, sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ca simbol al luptei împotriva diabetului

Primăria Municipiului Deva și Clubul Lions Deva Sarmizegetusa s-au alăturat campaniei de luptă împotriva diabetului, alături de alte instituții și organizații din România și din alte țări ale lumii.

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, marcată în fiecare an la data de 14 noiembrie, mâine seară, clădirile Primăriei Municipiului Deva, Colegiului Național ,,Decebal” Deva, Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” și clădirea IPH vor fi iluminate în albastru, culoarea simbolică a acestei zile.

Prin această acțiune organizatorii doresc să atragă atenția și să transmită un mesaj devenilor cu privire la importanța prevenției diabetului și îmbunătățirea stilului de viață al persoanelor afectate de această boală și nu numai.

Tema campaniei din acest  inițiată de către Federația Internațională de Diabet este ,,Diabetul și Asistenții Medicali. Asistenții medicali fac diferența”.

Campania își propune să sensibilizeze rolul crucial pe care îl joacă asistenții medicali în sprijinirea persoanelor care suferă de diabet.

Conform statisticilor, 1 din 10 români are diabet zaharat. Studiile arată că persoanele cu diabet zaharat sunt predispuse la a face forme mai severe ale virusului SARS COV-2 în această perioadă de pandemie.

De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că în România, populația nu conștientizează gravitatea diabetului zaharat și cât de importantă este prevenția.

 

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.