Patru bărbați au furat mai multe piese auto dintr-o societate comercială din Deva

La data de 26.02.2020, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-o hală ce aparține unei societăţi comerciale din municipiul Deva, doi acumulatori auto, un generator de curent şi mai multe scule electrice profesionale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de furt calificat, iar în cursul zilei de 05.03.2020 au organizat o acţiune în urma căreia au identificat patru bărbaţi (cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani), cu privire la care efectuează cercetări, în raport cu infracţiunea sesizată.

Faţă de unul dintre cei patru, un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Deva, poliţiştii vor efectua cercetări nu doar pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, ci şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, acesta fiind cel care a transportat bunurile sustrase, după comiterea faptei.

Cei patru  au fost reținuți pentru 24 ore și au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive.


Tot ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale au pus în executare o autorizație de percheziție la imobilul deţinut de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Deva,  faţă de care efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de tăinuire (se pare că acesta, în perioada 23-26.02.2020, ar fi achiziţionat de la doi dintre bărbaţi bunuri sustrase, cunoscând că acestea provin din comiterea infracțiunii de furt calificat). În urma acestei acţiuni, poliţiştii au reuşit recuperarea a peste jumătate din prejudiciul cauzat, care este estimat la 12.500 de lei.

Şi acest bărbat a fost reținut pe o durată de 24 ore și a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Poliției Municipiului Deva, urmând să fie prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor preventive.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *