Mai multe firme anunță investiții de milioane de euro la Petroșani

Municipiul Petroșani devine tot mai atractiv pentru investitorii privați. Mai multe firme și-au anunțat intenția de a dezvolta capacități de producție, magazine și chiar capacități hoteliere, demonstrând în acest fel că localitatea oferă nu doar stabilitate din punct de vedere economic, ci și condiții optime pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Cea mai mare investiție privată din municipiul Petroșani concretizată în acest an vine din partea reputatei companii Dedeman, care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții și amenajări interioare. Investiția de la Petroșani se cifrează la mai multe milioane de euro. Pe de altă parte, reprezentanții altor două societăți au anunțat că vor construi aici două noi hoteluri, de 3 și 4 stele, în timp ce o firmă de logistică va amenaja un depozit în zona industrială Livezeni.

„Dedeman va realiza o investiție la Petroșani de mai multe milioane de euro, va construi un magazin în municipiul nostru. De asemenea, se vor construi în municipiul Petroșani în perioada următoare două noi hoteluri, de 3 și 4 stele, investiții care fiecare depășește un milion de euro. În plus, am avut o întâlnire cu reprezentantul unei firme de logistică interesată să construiască un depozit la Petroșani, în zona industrială Livezeni.

Aceste noi investiții duc la crearea de noi locuri de muncă, dar și la atragerea de sume suplimentare la bugetul local, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru dezvoltarea localității. Este foarte bine că se investește în Petroșani, acest lucru demonstrează că municipiul nostru este atractiv pentru investițiile private, dar și din punct de vedere al dezvoltării economice”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Pentru a-și dezvolta afacerile într-o zonă, investitorii caută un mediu macroeconomic stabil, cu resurse suficiente și accesibile, fiind atrași de prezența infrastructurii și a capitalului uman bine pregătit.

Prezența la Petroșani a unor companii renumite pe piața internă ne dă speranța că am reușit să depășim acele bariere de neîncredere pentru întreprinzători cu care Valea Jiului s-a confruntat în ultimii ani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *