Mai mulți cetățeni străini depistați de polițiști în gara Ilia

La data de 26.01.2020, în jurul orei 22:00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că în zona stației C.F.R. Ilia se află mai multe  persoane de cetățenie străină.

La fața locului, în cel mai scurt timp, au sosit echipaje de poliţie din cadrul Secției de Poliție Rurală Ilia, însoțiți de către un echipaj mobil de jandarmi, iar în urma verificărilor, pe un teren viran, în apropierea stației CFR, au fost identificate 13 persoane (bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, de cetăţenie afgană şi pakistaneză) care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice și dispunerea măsurilor legale.

După finalizarea procedurilor legale, 11 dintre cei în cauză au fost îndrumaţi către centrele de azil, iar față de alți doi (ambii în vârstă de 19 ani, unul de cetăţenie afgană şi altul pakistanez) se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil si nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *