Maidanezii, din nou pe străzi

Maidanezii au ajuns, din nou, pe străzile din județul Hunedoara. Serviciul de ecarisaj nu mai funcționează după ce Curtea de Conturi a declarat drept ilegală asocierea Consiliului Județean Hunedoara cu primăriile pentru înființarea Serviciului județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân.

Oficialii Consiliului Județean Hunedoara anunțau că se caută soluții pentru rezolvarea problemei, însă până acum nu a fost identificată o variantă viabilă prin care instituția județeană să poată susține financiar această activitate.

Activitatea de ecarisaj în judeţul Hunedoara a fost gestionată de Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată în urma asocierii Judeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara cu localităţile din judeţ.

Curtea de Conturi a plasat în sarcina primăriilor această problemă, numai că administrațiile locale nu dispun de resursele necesare pentru susținerea activității asociației care se ocupa de maidanezi.

 

Colaborator

 

 

Un comentariu la „Maidanezii, din nou pe străzi

  • 2 august 2019 la 7:50
    Permalink

    Aproape 400 de maidanezi au fost salvați din ecarisatele din Hunedoara printr-un efort al unei echipe de ong-uri locale si din străinătate. Maidanezii, cum ii numiți, desi nu mai sunt oe maidan demult, sunt in siguranta in sanctuarele asociațiilor respective urmând a fi dați in adopție. Ecarisatele sunt goale, deci ce maidanezi au ajuns pe străzi? Mai bine ați scrie despre faptul ca aceleași asociații doresc sa preia atributiile SJOAFS, pe bani publici mai putini, si, desi au fost depuse oferte la autorități nu sunt băgate in seama.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *