Mâine vor depune jurământul 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi

Premierul Florin Cîţu a declarat că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune jurământul joi.

Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de miercuri a Executivuliu.

Patru prefecţi propuşi de UDMR au fost numiţi miercuri de Guvern în judeţele Arad, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi István Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect; Sălaj, Dari Tamás”, a anunţat miercuri UDMR.

Uniunea anunţă că în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.

Conform negocierilor din coaliţie, UDMR ar urma să aibă 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. În afara celor patru posturi pentru care au fost făcute miercuri numirile, UDMR ar urma să desemneze şi prefectul judeţului Covasna.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.