Manifestare cultural-științifică, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva

Sesiunea anuală de comunicări științifice organizată de Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, manifestare culturală cu o lungă tradiție, revine în atenția publicului cu o nouă ediție. După doi ani în care restricțiile impuse întregii societăți au împiedicat desfășurarea, evenimentul stârnește din nou interesul comunității științifice din România.

Lucrările se vor desfășura la Deva, în zilele de 16-17 iunie 2022, când sunt așteptați mai mult de 80 de oaspeți din întreaga țară, care se vor alătura istoricilor și etnografilor hunedoreni. Pe parcursul celor două zile, municipiul de la poalele Cetăţii va deveni locul în care vor fi prezentate cele mai noi rezultate ale cercetărilor din domeniu.

Cu acest prilej vor fi dezvăluite misterele ascunse de unele dintre artefactele descoperite prin cercetări arheologice. Vor fi expuse rezultatele unor cercetări prin metode moderne de investigaţie, iar participanții vor întrezării și pagini vii din viața de demult.

Momentul reprezintă totodată şi un bun prilej pentru ca specialiştii hunedoreni să prezinte rezultatele cercetărilor proprii şi să se documenteze în legătură cu cele mai recente descoperiri.

Vă vom ține la curent pe măsură ce se vor derula etapele organizării Evenimentului.

 

Secția de Marketing și Relații cu Publicul

MCDR Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *