Aleargă pe urmele străbunilor tăi, la Maratonul Dacilor

În 26 august, va avea loc cea de-a patra ediție a Maratonului Dacilor, eveniment organizat de asociația Corporeanima. Organizatorii spun, pe pagina oficială a acțiunii, că își doresc să promoveze istoria României, precum și proiectele dedicate dezvoltării copiilor.

”Prin organizarea maratonului se dorește strângerea de donații și sponsorizări pentru a organiza o cursă de orientare sportivă pentru copiii din  Costești și din satele prin care trece traseul maratonului, precum și o tabără de dezvoltare personală pentru 20 de copii cu talente deosebite la științe (matematică), sport și muzică”, precizează reprezentanții asociației Corporeanima.

Probe

– Maraton 44 km . Traseu: Start: Costești (de la poartă)– Cetatea Costești Cetățuie –Cetatea Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Alun – Cetatea Piatra Roșie – Poiana Omului –Prihodiște – Grădiștea de Munte –  Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe –  Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore. Start ora 7.00.

 – Semi-maraton 24 km. Traseu: Start: Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore. Start ora 9.00.Traseul cursei poate fi văzut mai jos.

”Dacă vrei să ai o experiență de neuitat pe urmele istoriei tale vei avea ocazia la Maratonul Dacilor:

– Să alergi la singurul maraton din lume care include pe traseu 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeași cursă: cetățile Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia. Traseul trece și pe la o așezare umană, Fețele Albe, unde se pare că era un centru spiritual important.
– Să alergi pe drumurile dacilor. Traseul va fi coamele munților și dealurilor, refăcând traseele dacilor, iar ultimii 3 km vor fi pe drumul antic care duce la Sarmizegetusa Regia.
– Să vezi cetățile dacilor. Traseul cursei de maraton va trece prin 4 cetăți dacice, iar cel de semi-maraton prin 2 cetăți dacice.
– Să retrăiești eforturile pe care le făceau dacii în deplasările lor.
– Să mănânci fructele lor.
– Să folosești produse românești. Medalia și tricoul sunt produse 100% în țară, iar pe traseu vor fi puncte de alimentare la care vei putea consuma miere, polen, dulceață de fructe de pădure, toate din zonă, pusă la dispoziție de apicultorul Decebal Achim.
– Să primești o parte din aurul dacic chiar pe medalia aurită de finisher, pe care o vei primi la Sarmizegetusa Regia, centrul spiritualității dacilor. Maratonul Dacilor este, probabil, singurul maraton din lume cu medalie de finisher aurită.

– Să te hidratezi la final chiar din izvorul dacilor. Acest izvor nu a secat niciodată.
– Să te odihnești și să meditezi la finalul cursei în centrul spiritualității dacilor”, se arată în invitația de participare la eveniment.

Mai multe detalii puteți afla accesând: http://www.corporeanima.ro/maratonuldacilor/

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *