Măreția naturii în plină iarnă

Stratul de zăpadă care s-a așternut în zonele mai înalte din Valea Jiului este unul consistent. Drumarii au surprins imagini de basm cu natura încărcată de zăpadă.  Pe DN 66A, în zona casei de vânătoare Câmpușel zăpada măsoară câțiva zeci de centimetri. În fundal, pe imaginile surprinse de drumari se vede măreția muntelui Oslea.

Drumarii au intervenit pentru a curăța zăpada de pe carosabil. DN66A este un drum național din România care leagă orașul Petroșani de drumul național DN67D, pe Valea Cernei. Între Câmpușel și DN67D, asfaltul lipsește. Drumul lipsește între localitatea Cerna Sat și până la intrare în județul Hunedoara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben pentru intervalul 10.01, ora 18:00 – 11.01.2021, ora 14:00, ce vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților de Curbură și a celor Meridionali.

”Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, arată DRDP Timișoara.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *