Marți 13 – Ziua Informării Preventive

Noi, pompierii, suntem siguri că „ghinionul” poate fi înlăturat prin educație. Nu suntem superstițioși, salvăm pisicile negre și tocmai de aceea, am ales ca ziua de marți, care coincide cu data de 13, să fie declarată „Ziua Informării Preventive”.
Astfel, începând cu anul 2011, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a aliniat evenimentului derulat la nivel european, identificând în acest sens încă o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv către populaţie.
Obiectivul de bază al acestei campanii îl reprezintă conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.
Și pentru că fiecare cetățean joacă un rol decisiv în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, pentru că este important să dovedim responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător, ne dorim ca recomandările noastre să ajungă la cât mai mulți copii, tineri și adulți care, în momentul în care se vor confrunta cu o situație limită să nu intre în panică și să fie pregătiți să acționeze până la sosirea salvatorilor.
Așadar, accesați platforma Fii pregatit.ro, pentru a înțelege mai bine posibilele riscuri şi pentru a vă informa asupra măsurilor de prevenire şi a comportamentului pe care trebuie să-l adoptați în diferite situaţii critice sau în cazul producerii unui dezastru natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *