Mărţişor cu folos. Primăvara faptelor bune

„Tu pui preţul bunătăţii tale” – este sloganul sub care se desfăşoară cea mai recentă campanie a voluntarilor „Ajută satul”. La târgul din centrul municipiului Deva, cei care doresc să cumpere mărţişoare pot face şi o faptă bună, iar cu donaţiile sunt ajutate două familii cu probleme mari din judeţul Hunedoara.

Aşa a apărut mărţişorul umanitar prin care fiecare decide cât donează pentru mărţişorul ales. „Noi ne-am obişnuit să ajutăm – oferim mărţişoare contra donaţii. Spunem: „Oricât dăruieşti, mărţişor primeşti”. Avem multe mărţişoare lucrate manual, le avem pe cele tradiţionale, cu trifoi, ghiocel sau coşar, avem toate feluri de mărţişoare pe care le dăruim celor care vin să îşi arate sprijinul pentru oamenii aflaţi la nevoie. Încercăm să strângem cât mai mult pentru că avem şi mult de muncă”, povesteşte voluntara Silvia Olari.

Campania „Ajută satul” are în acest an mai multe cazuri sociale în vedere: de la părinţi singuri, la bunici uitaţi în satele de munte. „Banii pe care îi strângem vor merge la două dintre familiile pentru care ne străduim să oferim autor. Este vorba despre o familie din Simeria la care i-a ars casa în luna decembrie şi acum, pas cu pas, încercăm să o refacem. Mai avem o familie din Băiţa, unde un tată îşi creşte singur cei doi copii. Ei trăiesc într-o casă veche de lemn, nu au baie, nici apă curentă acolo şi nici fonduri suficiente să se descurce cu probleme astea”, povesteşte Marius Achim, iniţiatorul campaniei.

Iniţiativa se datorează unor tineri entuziaşti care s-au alăturat de câteva luni voluntarilor din comunitatea „Ajută satul”, iar acţiunea s-a dovedit un succes: lumea prinde de veste că se pot face donaţii cu un simplu gest, iar zeci de persoane vin să pună bani în urna de pe tarabă: „Oamenii pot veni să ne ajute să împărţim bunătatea lor cu alţii. Aşteptăm oamenii să vină să dăruiască cât pot, din tot sufletul, celor care sunt în necaz”, spune voluntara Tamara Neagu.

Campania de mărţişor este sprijinită şi de membrii Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor din Deva, care au meşterit mărţişoare lucrate manual. O parte dintre ele au ajuns la campania „Ajută satul”, iar restul sunt vândute pentru a strânge fonduri pentru asociaţie: „Banii strânşi în aceste zile îi vom folosi ca să organizăm o mică sărbătoare de 8 Martie”, explică Rozalia Cristea.

Sunt zeci de tarabe în Târgul de Mărţişor de la Deva: pe lângă comercianţi şi cei care vând flori, participă şi artizani din oraş cu piese realizate manual, multe dintre ele piese unicat. În acest an, târgul se desfăşoară până la data de 8 martie şi are loc pe platoul din faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”.

Cei care vor să vină în sprijinul cazurilor campaniei „Ajută satul”, pot afla informaţii suplimentare de la voluntarii Silvia Olari ( 0724445388) şi Marius Achim ( 0728290701)

– Cum puteţi ajuta :

  1. Donează cu mențiunea AJUTĂ SATUL în contul Asociației Hunedava RO45 RNCB 0162 1622 3159 0001
  2. Donează prin transfer de bani de tipul Western Union sau Money Gram pe numele reprezentantului legal Marius Achim-Ștefan
  3. Donează în contul Pay Pal legat la adresa de mail: achimoto_ro@yahoo.com
  4. Donează în contul BTPay legat la numărul de telefon 0040726112597 pe numele Alina Achim-Ștefan
  5. Donează prin transfer Revolut în contul asociat numărului de telefon : 0040728290701, Marius Achim, cu mențiunea AJUTĂ SATUL
  6. Donează produse, materiale de construcții la depozitul din localitatea DEVA, strada Pietroasa nr.13, județul Hunedoara

 

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *