Au fost aprobate normele pentru programul prin care elevii primesc hrană

Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat.

Elevii din patru școli hunedorene vor beneficia de masă caldă. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Sfânta Varvara” din Aninoasa, Școala gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” din Orăștie, Școala gimnazială Sântămărie Orlea și Liceul Tehnologic ”D. Hurmuzescu” din Deva.

” Suportul alimentar constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, după cum urmează: masă caldă, preparată în regim propriu, pentru elevii din unitățile de învățământ în care există cantină cu avize de funcționare, înregistrată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, și spațiu adecvat de servire a mesei; masă caldă, în regim catering, pentru elevii din unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, dar în care există un spațiu de servire a mesei sau un alt spațiu amenajabil în acest scop, iar produsele alimentare vor fi păstrate până la servire în spaţii amenajate în care să existe condiţii adecvate de manipulare şi depozitare, la temperaturi adecvate care să poată fi monitorizate şi controlate;  pachet alimentar, pentru elevii din unitățile de învățământ în care nu există nici cantină și nici spațiu amenajabil în scopul servirii mesei. Produsele alimentare vor fi păstrate până la servire în spaţii amenajate în care să existe condiții adecvate de manipulare şi depozitare, la temperaturi adecvate care să poată fi monitorizate şi controlate”, arată documentul.

Unitățile de învățământ au fost incluse în rândul unităților care vor beneficia de programul-pilot guvernamental ”Masa în școli”, derulat începând din acest an cu finanțare de la bugetul de stat.

Potrivit acestui proiect guvernamental, toți elevii acestor unități de învățământ, vor beneficia din acest an, în mod gratuit, de o masă caldă la școală.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *