Programul „Masă caldă în școli” se va extinde

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat extinderea programului Masă caldă de la 150 la 300 de şcoli, urmând să fie vizaţi astfel 140.000 de elevi. Finanţarea pentru următorul an şcolar a acestui program se ridică la aproape 355 de milioane de lei.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, că există mai mulţi piloni pentru reducerea abandonului şcolar în ţara noastră.

 

„Plecând de la ideea că problema reducerii abandonului şcolar în România este esenţială, avem patru piloni: avem asigurarea unei mese în şcoli, avem asigurarea transportului gratuit, avem asigurarea unui sistem de burse motivant şi avem programul naţional de reducere a abandonului şcolar. Astăzi, în Guvern, am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care, după şase ani de pilotare, se extinde programul Masă caldă de la 150 de şcoli la 300 de şcoli. Sunt vizaţi un număr de 140 de mii de elevi. Finanţarea totală pentru anul şcolar 2022/2023 programul Masă caldă în şcoli este de 354 de milioane 900 de mii de lei. Remarcăm faptul că este de 10 ori mai mare decât finanţarea de 35 de milioane de lei acordată în anul 2016 pentru acest program, deci a crescut de 10 ori finanţarea pentru acest program”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că programul Masă caldă în şcoli este integrat în conceptul Masă sănătoasă în şcoli.

„De asemenea, programul Masă caldă în şcoli este integrat în conceptul Masă sănătoasă în şcoli, un program în curs de iniţiere la nivelul Guvernului, care vizează un milion de elevi, cu o finanţare de peste un miliard de euro pentru perioada 2022 – 2027”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.