Mașini abandonate pe domeniul public. Se caută proprietarii

Zeci de mașini sunt abandonate pe domeniul public al municipiului Petroșani. Acestea ocupă locurile de parcare, chiar și așa puține. Polițiștii locali din Petroșani au făcut demersuri pentru identificarea proprietarilor rablelor. La Petroșani 15 astfel de mașini au fost identificate pe domeniul public.

“Au fost desfășurate activităţi în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Petroșani fiind verificate în teren sesizări cu privire la unele autoturisme presupuse a fi abandonate pe domeniul public, fiind aplicate somaţii pe caroseriile autovehiculelor. Au fost întocmite procese verbale de constatare, identificaţi şi somaţi proprietarii acestora care au înţeles să îşi ridice personal autoturismele de pe domeniul public, ajungându-se astfel la un număr total de 15 lucrări pe anul în curs”, arată raportul Poliției Locale Petroșani.

În baza acestei legi agenţii constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciţi de primar, identifică pe teren maşinile abandonate sau fără stăpân, afişind o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia de pe domeniul public sau privat al statului, în termen de 10 zile. În momentul identificării autoturismului abandonat sau fără stăpân se întocmeşte de către inspector un proces verbal de constatare, semnat de martori, care conţine date minime de identificare ale maşinii (număr de identificare, dacă este cazul, categoria, marca şi tipul, culoarea, starea fizică).

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *