Masterat în limba engleză, la Universitatea Petroșani

Universitatea din Petroșani are două specializări de masterat în limba engleză, pe domenii tehnice. Nu doar studenții străini optează pentru aceste specializări, ci și studenții români.

“Avem două domenii în limba engleză la masterat, unul pe inginerie minieră și celălalt pe mașini și echipamente miniere moderne, unde deja s-au anunațt 2-3 studenți români, cu intenția ca după terminarea licenței să meargă la masteratul în limba engleză. Sperăm să avem înscriși la masteratul în limba engleză și studenți din Uniunea Europeană sau din afara Uniunii Europene. Dorim să specializăm studenți din întrega lume, din Africa, America de Sud, Asia, dar și din țările europene. Avem câteva solicitări din Austria, Franța”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani nu pregătește doar studenți români și basarabeni. Aici se specializează și studenți din Uniunea Europeană, Asia sau alte state ale lumii. Ponderea studenților străini este de 3%.

Studenții străini au o pondere de 3%, dar dacă adăugăm și cei 240 de studenți din Republica Moldova, deja ponderea e mult mai mare. Căutăm ca să redeschidem porțile către studenții străini din întreaga lume. Este un proces de durată, nu este de pe un an pe altul. Am demarat acest proiect, împreună cu echipa managerială a universității, în anul 2016 și roadele în 4 ani o să înceapă să se vadă”, a mai spus sursa citată.

Este al doilea an când la Universitate din Petroșani funcționează masteratul în limba engleză. În primul an, pentru aceste specializări au optat studenți din Africa sau America de Sud și nu numai.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.