Măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei aviare în România

Pentru prevenirea răspândirii gripei aviare, Centrul Național de Combatere a Bolilor, din cadrul Comitetului Național pentru Situații de urgență, a emis o DECIZIE prin care, pe teritoriul național, se dispun următoarele măsuri:

  • Suspendarea organizării și desfășurării comerțului ambulant cu păsări, pentru o perioadă de 30 zile (începând cu 08.05.2021), în toate localitățile de pe teritoriul României.
  • Suspendarea activităților comerciale cu păsări vii, pentru o perioadă de 30 zile, pe întreg teritoriul României (de la puii de o zi până la păsări reformă) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror activități de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației.

Comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, într-o exploatație avicolă comercială din localitatea Ungheni, județul Mures, a fost depistat virusul gripei aviare – subtipul H5N8, ceea ce a determinat luarea măsurilor prezentate mai sus.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *