Meteo: Cod gaben și portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În cursul acestei dimineți, ANM a emis mesaje de atenționare și avertizare cod galben și portocaliu vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Atenționarea meteorologică intră în vigoare azi, 02  iunie, ora 14 și are valailitate până la ora 21. 

În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării  vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În intervalul 02  iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12, ANM a emis avertizare cod galben și cod portocaliu astfel:

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02  iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

       În cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, local în Dobrogea, sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.   

       COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 21 – 03 iunie, ora 12

Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

     În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *