Metoda „accidentul” continuă să facă victime. Cum a fost înșelată o deveancă

În data de 29 august 2021, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de o femeie în vârstă de 73 ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, pensionară, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 10:30, a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind doctor, ocazie cu care acesta i-a prezentat o faptă mincinoasă ca fiind adevărată, respectiv că nepotul său a fost victima unui accident de circulație iar pentru rezolvarea problemelor are nevoie de  suma  de 70.000 de lei.

În urma discuțiilor telefonice la domiciliul femeii, s-a prezentat o persoană necunoscută, de sex masculin, căreia femeia i-a înmânat suma de aproximativ 30.000 de lei.

Ulterior, aceasta a luat legătura telefonic cu nepotul său, ocazie cu care a constat faptul că acesta nu a fost implicat în nici un accident de circulație.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.


Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *