Microsoft a anunţat că lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice

Gigantul american Microsoft vrea să creeze o platformă universală de jocuri, care să livreze celor interesaţi titlurile dorite, prin streaming, într-o manieră şi împachetare similară serviciului de streaming pentru filme şi seriale Netflix.

Conform lui Kareem Choudhry, şeful diviziei de jocuri prin cloud a celor de la Microsoft, viitorul serviciu de jocuri al companiei ar urma să livreze orice joc, pe orice platformă, dărâmând barierele dintre diferitele sisteme disponibile precum desktop, telefoane sau console de jocuri.

Serviciul celor de la Microsoft ar urma să furnizeze jocurile prin intermediul conexiunii la internet, pe bază de abonament, într-o manieră similară de funcţionare cu Netflix.

Microsoft ar putea oferi jocuri produse de o gamă largă de dezvoltatori. Scopul companiei este ca prin viitorul serviciu să se adreseze unei pieţe de gaming care poate ajunge la două miliarde de utilizatori.

Choudhry nu a putut vorbi de o dată de lansare a viitorului serviciu, însă a spus că acesta constituie unul din focusurile companiei americane, ceea înseamnă că îi sunt alocate resurse importante.

Rămâne de văzut cum va convinge Microsoft dezvoltatorii şi publisheri precum Sony sau Nintendo să-şi înscrie jocurile pe serviciul de streaming. Cert este că, tehnic, acest serviciu poate deveni posibil graţie tehnologiilor cloud, care pot procesa la nivel de server jocurile pentru a le livra pe orice dispozitiv apt de gaming şi conectat la internet.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *