Microsoft finanţează proiecte din zona inteligenței artficiale, dedicate persoanelor cu dizabilităţi

Microsoft anunţă că va investi 25 de milioane de dolari în proiecte din zona inteligenţei artificiale menite să ajute oamenii cu dizabilități.

Cu ocazia Zilei de Informare Globală privind Accesibilitatea (17 mai), care este sărbătorită pentru al optulea an, Microsoft a anunţat un fond de investiţii pe care-l va folosi pentru a sprijini insituţiile care folosesc inteligenţa artificială în proiecte de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Vor fi aleşi 7 beneficiari, care vor primi credite de folosire a platformei Azure AI şi suport din partea inginerilor companiei americane.

Pe parcursul anului, beneficiarii vor fi ajutaţi să lucreze la dispozitive precum brăţări inteligente cu senzori pentru nervi. Acest dispozitiv ar trebui să depisteze cele mai fine vibraţii ale nervilor pentru a le transforma în mişcări concrete.

Spre exemplu, o astfel de brăţară ar putea ajuta o persoană cu probleme locomotorii grave să apese butoanele mouse-ului.

Un alt exemplu de dispozitiv care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta este o cască dotată cu senzori care citesc datele electroencefalogramei pe care le comunică prin intermediul cloud-ului pentru a furniza alerte în cazul unei crize.

Printre beneficiarii fondurilor din acest an se numără Universitatea Berkeley, Spitalul pentru afecţiuni oftalmologice şi ORL din Massachusetts, compania israeliană Voiceitt, care dezvoltă o tehnologie de recunoaştere a vorbiri neobişnuite, şi alte instituţii de învăţământ şi sănătate.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.