Mihai Leu, petrecere surpriză la 50 de ani (galerie foto)

„Surprizăăăă!!!” au strigat în cor zecile de invitaţi în timp ce Mihai Leu se străduia din greu să îşi stăpânească emoţiile puternice în seara în care primul campion mondial al României la box profesionist a împlinit 50 de ani. Cel mai cunoscut sportiv al Hunedoarei, boxerul care nu a cunoscut înfrângerea în ring, a trăit miercuri o mare bucurie: la petrecerea organizată de soţia sa, Anna Leu, Mihai a fost aşteptat de rude, prieteni, inclusiv sportivi celebri care au venit la Hunedoara din toată ţara pentru aniversarea sa.

Mihai Leu a fost aşteptat în linişte, cu lumina stinsă. Invitaţii au venit din timp şi au ascuns maşinile în spatele Motelului Cinciş acolo unde a fost organizată petrecerea surpriză. Când fostul campion a păşit în sală, zeci de prieteni l-au aplaudat şi i-au cântat „La mulţi ani!” Vizibil emoţionat, campionul hunedorean a recunoscut cât de mult l-a impresionat gestul participanţilor. De-abia şi-a găsit cuvintele ca să mulţumească celor care au venit să se bucure de „schimbarea prefixului”: „Le mulţumesc foarte mult! Mă simt foarte bine, oricum timpul nu-l putem opri! Acum, după ce soţia mea mi-a făcut supriza asta… Faptul că am atâţia prieteni care sunt alături de mine acum a fost cel mai frumos, cel mai extraordinar cadou. Am primit şi un mesaj de la băiatul meu şi a fost o zi senzaţională. E un mesaj foarte frumos şi chiar a fost o zi minunată. Nu am crezut vreodată că voi primi cadouri atât de frumoase”, spune Mihai Leu. Din Austria, Marco Leu i-a scris: „Mi-ai arătat ce înseamnă să iubeşti şi să respecţi pe cineva. Mi-ai arătat frumosul şi pasiunea. Te iubesc! Îţi mulţumesc pentru toată susţinerea şi dragostea necondiţionată. La mulţi ani tată!”

La petrecere, ca şi în viaţă, i-a stat mereu alături soţia sa, Anna. Umăr la umăr, au înfruntat greutăţile şi au împărtăşit bucuriile timp de 27 de ani. Cei doi recunosc că se iubesc şi acum, iar sentimentele puternice care îi leagă se simt în priviri, îmbrăţişări şi în declaraţii. „Am o familie de vis care a fost tot timpul alături de mine şi la bine şi la rău. Am prieteni mai mulţi decât am crezut că voi avea. În viaţă poţi să realizezi câte ceva, poţi avea multe succese, poţi rata de multe ori, dar, pentru mine, contează să am o viaţă frumoasă şi ce s-a întâmplat în ziua în care am făcut 50 de ani e o dovadă că sunt pe drumul bun”, spune Mihai, zâmbind în timp ce îşi priveşte cu drag soţia. Anna îl îmbrăţişează şi mărturiseşte: „Am vrut să-i fac o bucurie pentru că soţul meu este un om extraordinar şi merită mult mai mult, dar atât am fost eu în stare să fac, pentru că a fost timpul foarte scurt. De fapt, noi trebuia să plecăm în străinătate şi ne-am răzgândit în ultima clipă. Totul a trebuit organizat în doar două zile. Nu a fost simplu, dar când faci ceva pentru cel drag, nu e greu niciodată.”

Dacă ar fi să-şi aleagă un vis care să se împlinească, e simplu, spune Anna: „Să mai petrec 100 de ani alături de el!” Mihai se emoţionează din nou în timp ce soţia sa îşi aminteşte: „Când l-am cunoscut pe Mihai, mi s-a părut că vine dintr-o altă lume, o lume sinceră şi asta m-a cucerit. Sinceritatea lui m-a impresionat.” Nici Mihai nu a uitat acele clipe: „Toate momentele alea, din clipa când am văzut-o prima dată, totul mi-a rămas în suflet. Nu a fost greu. De atunci, 27 de ani au trecut chiar extraordinar de repede şi suntem foarte fericiţi şi acum împreună.” Se ţin în braţe şi se privesc ca doi îndrăgostiţi. Nu sunt mulţi ca ei, dar Anna nu ştie să explice cum au reuşit: „Reţeta? Nu există o reţetă!” Mihai râde: „Poate că în orice relaţie, în orice cuplu, este o jumătate mai bună şi o jumătate mai rea. La noi doi, eu sunt jumătatea rea”. Anna spune că nu e de acord şi îşi sprijină obrazul de omul iubit. Închide ochii şi rămâne aşa o clipă, una de o mie de cuvinte.

Foto: Soții Anna și Mihai Leu cu Camelia Potec

Rude, dar şi prieteni i-au fost alături la petrecerea de jumătate de veac. Sportivi cunoscuţi au ridicat paharul în cinstea lui Mihai Leu: „Ce surpriză mi-au făcut! Au venit de la Arad, Bucureşti, Timişoara… Nu mi-a spus nimeni, nimic. A fost totul secret, nici măcar nu am bănuit ceva. Asta e cea mai mare satisfacţie posibilă: să sărbătoreşti lângă prieteni. Dacă pun şi mesajul de la băiatul meu a fost ziua perfectă. Mă simt extraordinar de bine!”. Toţi cei din sală vorbesc cu drag şi respect despre omul care s-a dovedit un luptător vrednic în ring, dar şi în viaţă. Printre ei, Camelia Potec, medaliată olimpică la înot. S-a cunoscut cu Mihai Leu la un eveniment sportiv cu mulţi ani în urmă. De atunci, au rămas prieteni: „Nu există an, nu există lună să nu ne auzim la telefon, să nu ne încurajăm şi să aflăm veşti unul despre altul. De-a lungul anilor, am devenit prieteni foarte buni, chiar mai buni, după ce ne-am lăsat de sportul de performanţă pentru că timpul ne-a permis să ne vedem mai des”. Îl apreciază nu doar ca sportiv, ci şi ca om: „E foarte greu să ajungi numărul 1 în sport, dar, în viaţă, să fii numărul 1 e şi mai greu, iar Mihai a dovedit de-a lungul anilor, în cei 50 de ani de acum, că poate fi cel mai bun şi în sport, dar şi în viaţă pentru că a trecut prin momente grele şi a rămas acelaşi om bun, deschis şi acelaşi luptător în viaţa de zi cu zi, ca în sportul de performanţă. Din păcate, nu sunt mulţi oameni ca el, dar, din fericire, mai sunt câţiva. Este un model: are o familie minunată şi un băiat care îi va călca pe urme. Sunt norocoasă pentru că îl cunosc şi îl pot numi unul dintre cei mai buni prieteni ai mei şi îi doresc mai mult bine decât îmi doresc mie”, spune fosta înotătoare de elită.

Foto: Soții Leu cu familia boxerului Flavius Biea

Printre invitaţi, s-a numărat şi Flavius Biea, fostul campion mondial şi european de cadeţi care acum vrea să boxeze pentru titlul mondial. Acesta spune că îi este recunoscător lui Mihai Leu pentru că l-a încurajat şi i-a deschis calea spre boxul prefesionist. A venit la petrecere cu soţia sa, Roxana, şi fiul lor, Kevin. Micuţul are un an şi două luni aşa că a fost cel mai mic participant la aniversarea lui Leu. „El a fost cel care m-a îndrumat să trec la profesionişti şi să aleg acest drum. Îi mulţumesc că este lângă mine, că putem colabora şi putem face ceva frumos împreună”, spune boxerul. Tenismena Ana Bogdan, nr. 86 în clasamentul WTA. Spune că l-a cunoscut pe Mihai datorită logodnicului ei, Norris Măgean, în urmă cu aproape doi ani. „Mă bucur din tot sufletul că pot fi alături de el în această seară când a fost o surpriză enormă să ne găsească pe toţi aici. Îi doresc tot binele din lume, să fie sănătos, să petrecem cât mai multe clipe frumoase împreună şi să se bucure de tot cel înconjoară: de familie, prieteni, de oamenii care-l iubesc şi care i-au fost alături mereu. În lumea sportului, se leagă prietenii frumoase. Mihai este un model pentru mine – este omul care a avut 28 de victorii şi nici o înfrângere şi asta spune multe despre el şi cariera lui de boxer. Este un campion şi aşa va rămâne pentru întotdeauna”.

Norris Măgean, fost pilot, este acum preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Poveşteşte că îl admira pe Mihai Leu de pe vremea când acesta era doar campionul de la televizor, apoi s-au cunoscut când Mihai a intrat în automobilism. Au concurat împreună în Campionatul Naţional de Raliuri, când în 2004, Mihai a devenit campion naţional: „Mihai este unul dintre cei mai prolifici organizatori de raliuri şi anul viitor va fi probabil şi pilot în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Ne leagă multe lucruri. E o onoare să fi lângă un astfel de om, cu un asemenea caracter şi apoi ne leagă şi pasiunea pentru motoare. Pentru mine, Mihai este persoana care a reuşit să transpună în viaţă sau poate a luat din viaţa şi a dus în ring acest fel de a fi: tot timpul este în atac, fără să uite că apărarea este foarte importantă. De asta relaţia cu el este foarte interesantă, este genul de om care te motivează şi te face să fii mai bun. Mulţi ştiu că e campion mondial la box, dar probabil că puţini români ştiu că Mihai este printre puţinii care şi-a încheiat cariera fără să fie învins şi performanţa asta e greu de egalat. Probabil că cei care se pot lăuda cu asta se numără pe degetele de la mâini în toată lumea.”

La aniversarea lui Mihai Leu, foştii sau actualii campioni au impresionat atât prin eleganţa comportamentului, dar şi prin modestia cu care se comportă cu cei din jur şi bunul gust în alegerea costumaţiei. S-a povestit mult, dar s-a şi dansat pe muzica bună a Trupei „Pragu de Sus, iar pe ring, tonul l-au dat tot soţii Leu. Chiar dacă jumătatea de veac de viaţă nu l-a scutit de lovituri dure, Mihai a rămas în picioare şi a luptat cu demnitate. „Este un om în adevăratul sens al cuvântului, un exemplu bun de urmat atât în sport cât şi în viaţă. Cred că Dumnezeu îi pune la încercare doar pe cei puternici şi eu, personal, îi mulţumesc pentru tot”, spune fina sa, Adina Pocsai, care a şi ajutat-o pe Anna Leu să organizeze petrecerea: „Am sunat oamenii de suflet ai lui Mihai: am vrut să fie o surpriză şi ne pare rău că nu toţi cei contactaţi au putut veni din cauza timpul scurt.” Gazda petrecerii, George Mara l-a felicitat şi el pe fostul pugilist: „Sunt onorat că-l am pe Mihai Leu aici ca să-şi petreacă aniversarea de 50 de ani. Eu sunt mândru că îi sunt prieten”. Petrecerea surpriză a inclus şi un tort delicios. Mihai Leu s-a emoţionat din nou în momentul în care i s-a cântat „la mulţi ani!” şi a mărturisit: „Mi-aţi făcut cea mai mare bucurie posibilă. Acum trebuie să-mi pun o dorinţă, dar ce să-mi mai doresc?!”. Soluţia a venit de la Camelia Potec: „Mihai, pune-ţi o dorinţă pentru noi, atunci!”. Mihai a privit în jur şi, zâmbind larg, a spus: „Atunci să fiţi toţi fericiţi, mi-aţi făcut cea mai frumoasă zi!”

 

Laura OANĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.