Mihai Şora: Oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Treziţi-vă, oameni buni!

Filosoful Mihai Şora avertizează că, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere, pentru că un om care se agaţă de putere cu orice preţ, prin orice mijloace, constituţionale sau nu, direct ori prin interpuşi, un om disperat, care ştie că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma ţării.

1. PROTESTE MASIVE.
2. ANTICIPATE.

Ştiu, conştiinţa multor români a amorţit, iar – logistic – opoziţia la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face faţă, raţional şi eficace, atacurilor brutale şi repetate (cazul Justiţiei, al Băncii Naţionale ori aservirea presei sunt doar câteva exemple vizibile, vârful icebergului)”, scrie Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

„Dar, oameni buni, în ritmul în care evoluează lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi într-atât de distorsionat (chiar păstrând aparenţele legalităţii), încât vor ajunge să îngenuncheze toate instituţiile Statului. Toate. După care, în modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opoziţie şi din societatea civilă. Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agaţă de putere cu orice preţ, prin orice mijloace, constituţionale sau nu, direct ori prin interpuşi, un om disperat, care ştie că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma ţării. Treziţi-vă, oameni buni!”, continuă filosoful.

Mihai Şora precizează că şi el este dintre cei care cred că binele învinge, însă a văzut prea multe victorii amare ori tardive, într-o viaţă de om, pentru a se amăgi cu acest firicel de speranţă şi pentru a dormi liniştit.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *