Mii de polițiști acționează pentru siguranța în transporturi. La Simeria, astăzi, au fost prinși doi bărbați în flagrant

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

În această perioadă, peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Poliţiştii acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

În judeţul Hunedoara, polițiștii de la Transporturi au identificat în flagrant, în cadrul acţiunii de azi, doi bărbaţi din oraşul Simeria, chiar în momentul în care se aflau în zona unui centru de colectare a fierului vechi din Simeria, pentru a preda doi inductori de cale ferată scoşi din uz. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, după ce au stabili că elementele de infrastructură au fost sustrase dintr-un depozit C.F.R..

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *