Bani europeni pentru Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) anunţă că va dispune de 1,5 milioane de euro, bani alocaţi de Comisia Europeană, pentru creşterea gradului de mobilitate internaţională a studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ.

„Pentru anul universitar 2022-2023, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va dispune de 1,5 milioane de euro, alocate de Comisia Europeană, conform rezultatelor selecţiei candidaturilor pentru proiecte de mobilitate în domeniul universitar susţinute din fondurile politicii interne (între ţările Programului Erasmus+), KA131-HED, Apelul 2022 – runda 23 februarie 2022. Astfel, SNSPA este prima universitate din România în ceea ce priveşte valoarea bugetului/grantului, raportat la numărul de cadre didactice şi studenţi”, se arată într-un comunicat de presă de joi al SNSPA.

Conform sursei citate, fondurile vor fi folosite pentru creşterea gradului de mobilitate internaţională a studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ şi, de asemenea, pentru a creşte numărul de parteneriate cu universităţi din Europa şi din lume, precum şi pentru de a atrage, în România, un număr cât mai mare de studenţi internaţionali.

În prezent, SNSPA are peste 120 de acorduri cu universităţi din 20 de ţări din Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi peste 60 de acorduri cu state de pe cinci continente, fiind universitatea din România cu cel mai mare număr de mobilităţi Erasmus+, raportat la numărul de studenţi.

 

În comunicat se mai arată că, încă de la înfiinţare, ca şcoală de guvernare cu vocaţie europeană, SNSPA a fost activă în plan internaţional, iar procesul de internaţionalizare a SNSPA este unul dintre obiectivele strategice ale universităţii. Prezenţa SNSPA în dialogul european şi internaţional al învăţământului superior şi al cercetării, în domeniile de studii asociate guvernării, s-a consolidat prin crearea şi dezvoltarea alianţei universitare CIVICA – Universitatea Europeană de Ştiinţe Sociale, care, în prezent, numără zece universităţi europene de prestigiu în domeniul ştiinţelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor şi politicilor publice. Studenţii SNSPA pot, prin CIVICA, să beneficieze de experienţe europene de predare şi cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană şi să se bucure de toate facilităţile unui campus inter-universitar european.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.