Militarii au încheiat misiunea de la SJU Deva

Medicii militari și-au încheiat misiunea de la Spitalul Județean de Urgență Deva. Ministerul Apărării Naționale face bilanțul activității medicilor militari. Aceștia au reorganizat activitatea, astfel încât unitatea medicală a devenit funcțională.

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat joi, 7 mai, conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile.

”În perioada deținerii conducerii militare, echipa condusă de locotenent – colonelul medic Constantin Marinel Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți. De asemenea, au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, iar activitatea de distribuție a bunurilor materiale s-a executat eșalonat către secțiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri și a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecție individuală. La preluarea conducerii unității medicale, în data de 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional, în data de 13 aprilie, și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS-COV2”, arată Ministerul Apărării Naționale.

De asemenea, de la data ieșirii spitalului din carantină și reluarea activității medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu data de 1 mai, numărul pacienților vindecați și externați a depășit constant numărul celor internați.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *