Mină închisă în urmă cu 4 ani încă generează cheltuieli

Închisă din anul 2015, mina Petrila încă este generatoare de cheltuieli pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Între 289.440 și 479.520 de lei va plăti Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului pentru paza minei Petrila. Este vorba de un contract care prevede paza valorilor și a bunurilor fostei unități miniere.

Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție, în perioada 20.08.2019 – 31.12.2019 respectiv (134 zile), în regim de permanenţă, 24/24 h, pentru 5 posturi de pază permanente (înarmate cu armă neletală) conform- Anexa la referat. S.N.I.M.V.J. S.A. optează pentru prelungirea duratei contractului și suplimentarea cantității de servicii contractate pentru primele 3 luni, ale anului 2020 în condițiile existenței resurselor financiare alocate cu această destinație.

Potrivit SNIMVJ, societățile de pază vor deține și prezenta Licenţa de funcţionare eliberată de către Inspectoratul General al Politiei Române cu Avizul prealabil al Serviciului Român de Informaţii pentru serviciile care fac obiectul prezentei achiziții (copie), valabilă la data depunerii ofertei.

În toamna anului 2015, exploatarea de huilă de la Petrila a fost închisă, iar perimetrul se află acum în lucrări de ecologizare. Pogramul de ecologizare prevedea demolarea tuturor construcțiilor de pe fostul perimetru minier. Au scăpat clădirile monument istoric. Neîntreținute însă, s-au degradat de la o iarnă la alta.

La nivelul Ministerelor Energiei și Culturii se lucrează acum la un proiect prin care activele salvate ale minei să poată fi scoase la vânzare. Clădirile și terenurile aferente au fost evaluate la puțin peste 2 milioane de lei.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.