Lupeni: Doi mineri prinși într-o surpare în subteran

UPDATE: 11:16 – Minerul, în vârstă de 42 de ani, a fost declarat decedat de medicul de medicină legală prezent la fața locului. Celălalt miner, de 33 de ani, a ieșit pe picioarele lui conștient și cooperant fără traumatisme.

UPDATE 10:55 – Primul miner, de 33 de ani, a fost scos de salvatorii minieri la suprafață. Este conștient, cooperant și a ieșit pe picioarele lui din mină. Echipajele medicale îl evaluează.

UPDATE 10:00 – Astăzi, 18.07.2018, în jurul orei 8:00, la EM Lupeni, în abatajul cu banc subminat pan.9, strat 3, bl.V, o echipă de muncitori din cadrul sectorului I producţie care executau operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului au fost surprinşi de o surpare.

În urma acesteia, minerul şef de schimb DULEANŢU BOLOSIN GABRIEL LUCIAN a fost accidentat şi în momentul de faţă echipele de salvatori derulează manevrele de resuscitare.

Al doilea lucrător, ajutorul miner BĂRBAT RAUL, nu a fost afectat de surpare, el fiind în drum spre suprafaţă unde va fi evaluat din punct de vedere al stării de sănătate.

Doi mineri au fost prinși într-o surpare care a avut loc, în subteranul minei Lupeni. potrivit lui Darius Câmpean, unul dintre mineri a fost scos la suprafață, iar salvatorii încearcă să ajungă la cel de-al doilea muncitor

Potrivit ISU, surparea a avut loc la aproximativ 3 km de la intrarea în mină. Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul și acordă primul ajutor celor 2 răniți. Unul este semiconștient iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulanțe Smurd si SAJ, o autospecială complexă și un container multirisc de la Deta.amentul Petroșani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad.

Directorul general al CEH, Dioane Samuel susține că cei doi mineri lucrau la dirijarea presiunii din subteran. Sunt operațiuni specifice muncii în subteran, pe timpul abatajelor de lucru.

La mina Lupeni s-au deplasat și inspectorii ITM pentru a cerceta cauzele accidentului.

 

Revenim cu detalii

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.