Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va acorda ajutoare pentru nou-născuţi, finanţate din Programul Incluziune şi Demnitate Socială

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va finanţa acordarea ajutoarelor pentru cumpărarea produse specifice trusoului pentru bebeluşii din categoriile vulnerabile. Vor primi aceste ajutoare, în valoare de 2.000 lei, mamele din anumite categorii sociale care nasc începând cu anul 2024, aumai transmis reprezentanţii instituţiei care au adăugat că, pentru acordarea acestui sprijin, timp de patru ani, a fost alocat un buget de 24 milioane euro.

„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, care se află în situaţii de risc), aflate temporar în situaţii critice de viaţă, care nu deţin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetăţeni străini/apatrizi şi provin din zone de conflict”, mai precizează postarea de, joi, pe pagina de Facebook a MIPE.
Valoarea sprijinului este de 2.000 de lei şi va fi acordat într-o tranşă unică pentru fiecare nou-născut cu vârsta de până la trei luni, mai spune sursa citată.
Proiectul de act normativ pentru acordarea acestor ajutoare a fost lansat de către MIPE în dezbatere publică, joi, şi poate fi accesat AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *