Ministerul Justiţiei: Consultări pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării procedurilor de înfiinţare a unei firme

Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului demarează consultări pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării procedurilor de înfiinţare a unei firme. Consultările vor avea loc luni şi marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, fiind invitaţi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor, organismelor şi asociaţiilor cu un rol determinant în înfiinţarea sau derularea unei afaceri.

Ministerul Justiţiei a anunţat că a demarat procesul de revizuire a legislaţiei în vederea simplificării formalităţilor aferente înfiinţării unei firme şi înregistrării în Registrul Comerţului.

„Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului (ONRC) organizează o amplă consultare publică a mediului de afaceri şi a asociaţiilor profesionale, a profesiilor liberale, a mediului academic economic şi a autorităţilor şi instituţiilor publice cu un rol determinant în înfiinţarea sau derularea unei afaceri. Aceste consultări se înscriu în procesul de revizuire a legislaţiei în drept societar, obiectivul principal fiind reprezentat de simplificarea formalităţilor aferente înfiinţării unei firme şi înregistrării în registrul comerţului”, a transmis Ministerul Justiţiei.

În acest sens, în perioada 22 – 23 iunie 2020, la sediul Ministerului Justiţiei, se vor desfăşura întâlniri de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri şi asociaţiilor profesionale, profesiilor liberale, mediului academic economic şi autorităţilor şi instituţiilor publice cu un rol determinant în înfiinţarea sau derularea unei afaceri.

Programul consultărilor:

22 iunie 2020, ora 15,00:

Camera de Comerţ Româno-Americană;
Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană;
Camera de Comerţ Româno-Franceză;
Camera de Comerţ şi Industrie a României;
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România;
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România;
Academia de Studii Economice din Bucureşti;
Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

23 iunie 2020, ora 15,00

Camera Auditorilor Financiari din România;
Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România;
Uniunea Naţională a Barourilor din România;
Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România;
Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România;
Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România;
Secretariatul General al Guvernului;
Ministerul Finanţelor Publice.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *