Întâlnire pe tema protecției sociale în județul Hunedoara

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire cu Peter Makkai, Secretarul de Stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Au fost discutate stadiile aplicării în județul Hunedoara a strategiilor și politicilor guvernamentale în domeniul protecției sociale, dar și colaborarea instituțiilor hunedorene din domeniu, cu autoritățile locale și cu ONG-uri.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, dar și viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan.

Problemele protecției sociale sunt deosebit de complexe, mai ales în această perioadă puternic influențată de problemele financiare și de situația socială a unei părți a populației.

Guvernul României a stabilit anumite strategii privind o nouă abordare a sectorului protecției sociale, adaptată situației generale actuale, prin care  serviciile sociale să primeze față de beneficiile de asistență socială.

În județul Hunedoara sunt înregistrate aproximativ 19.000 de persoane neinstituționalizate, încadrate în diferite grade de handicap iar numărul copiilor instituționalizați este aproape 1500.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *