Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane

Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane, România fiind interesată de viitoare colaborări între spitalele româneşti şi cele americane în telemedicină, schimb de bune practici şi de experţi. O delegaţie a MS se află în SUA, la Forumul Spitalelor, urmând să aibă loc sesiuni de discuţii cu medicii americani privind accesul la medicamente esenţiale, tratamentul pacienţilor cu afecţiuni cardiace, oncologice si ortopedice.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, o delegaţie a MS condusă de secretarul de stat Octavian Dan Alexandrescu participă, în această săptămână, la Forumul Spitalelor „BestInvest Healthcare Forum”, organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American.

La eveniment participă manageri din importante unităţi medicale din România şi Statele Unite ale Americii, precum si o delegaţie a Comisiei de Sănătate din Senatul României condusă de preşedintele Comisiei, Attila Laszlo.

„Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu ţări care au potenţial de investiţie în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa şi dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesaţi de viitoare colaborări între spitalele româneşti şi cele americane în telemedicină, schimb de bune practici şi de experţi. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce priveşte construcţia de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în ţară pentru a profesa”, a declarat secretarul de stat Octavian Alexandrescu, la deschiderea Forumului.

Reprezentanţii României vor vizita mai multe spitale americane de top, precum Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, Johns Hopkins International.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni de discuţii cu medicii americani privind accesul la medicamente esenţiale, tratamentul pacienţilor cu afecţiuni cardiace, oncologice si ortopedice.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *