Ministerul Sănătăţii: Primele 900 doze de imunoglobulină vor ajunge la pacienţi în această lună, o nouă tranşă va ajunge în ianuarie 2018

Primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piaţa din România în această lună, urmând ca o nouă tranşă de 3000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor, susţine Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ministrul Florian Bodog s-a îtâlnit miercuri cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi şi cu cei mai importanţi producători de imunoglobulină, fiind stabilită o strategie comună în ceea ce priveşte aprovizionarea cu imunoglobulină a pieţei din România, pe termen scurt şi lung, luând în calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, dacă este necesar.

Unul dintre producătorii prezenţi la întânire l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că primele 900 de flacoane de imunoglobulină pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienţă primară vor fi livrate pe piaţa din România în această lună, urmând ca o nouă tranşă de 3000 flacoane să fie asigurată în luna ianuarie a anului viitor. Un alt producător, care a ales să părăsească piaţa din România în luna mai 2016, şi-a anunţat intenţia de a reveni, susţine Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii i-a anunţat pe producătorii că în această după-amiază va convoca o întâlnire cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii ANMDM şi conducerea UNIFARM pentru a discuta şi identifica soluţii la situaţiile anunţate de reprezentanţii producătorilor.

“Vreau să asigur pacienţii că vom face toate eforturile necesare pentru aprovizionarea spitalelor cu imunoglobuline. Astăzi, împreună cu echipa ministerului şi a Casei de asigurări de sănătate, vom analiza cu prioritate solicitările producătorilor privind cadrul legislativ pentru aceste produse”, a declarat Bodog.

Câteva zeci de persoane au protestat, marţi, în faţa Ministerului Sănătăţii, reclamând lipsa de pe piaţă a imunoglobulinelor, situaţie semnalată de pacienţi de mai mult timp. Instituţia a transmis că va continua demersurile prin “Unifarm” de aprovizionare prin procedura de nevoi specială, iar ministrul Bodog va vorbi cu omologul său din Bulgaria pentru a verifica dacă acolo există stocuri.

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *