Miniştrii Cabinetului Orban sunt instalaţi astăzi în funcţii şi tot astăzi ar urma să aibă loc şi prima şedinţă de Guvern

Miniştrii Cabinetului Orban sunt instalaţi marţi în funcţii, în prezenţa prim-ministrului Ludovic Orban sau a preşedintelui Klaus Iohannis, iar după-amiază sau în această seară ar urma să aibă loc şi prima şedinţă de Guvern, în principal pentru adoptarea OUG privind organizarea Guvernului şi a ministerelor, ca urmare a modificării structurii Executivului.

Noii miniştri îşi vor prelua funcţiile, iar la unele dintre ministere va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis este aşteptat la ministerele  de Externe, Justiţiei, Afacerilor Interne şi Apărării, au declarat surse din partid pentru News.ro.

Un prim act normativ care va fi adoptat în şedinţa de Guvern care ar urma să aibă loc marţi după-amiază sau marţi seară este OUG privind prganizarea Guvernului şi a ministerelor, pentru că noul Executiv are 16 ministere, mai puţine decât ale Cabinetului Dăncilă, ca urmare a comasării unora dintre ele.

Deja pagina Guvernului a fost modificată fiind postată componenţa noului Cabinet.

Guvernul Orban a fost învestit luni în Parlament primind 240 de voturi, inclusiv de la PSD şi de la Pro România. Tot luni, miniştrii au depus jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Luni seară, Guvernul Orban a avut şi prima şedinţă informală, la care a fost prezent pentru scurt timp şi preşeditele Iohannis, pe care Ludovic Orban l-a invitat şi la următoarea şedinţă a Cabinetului, precum şi oricând va considera necesar.

În aceeaşi şedinţă, Orban a trasat câteva sarcini miniştrilor.: pregătirea ordonanţei de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt,    un inventar de probleme stringente din fiecare minister, alte acte normative urgente.

”Domnule ministru al economiei şi domnule ministru al muncii, să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau adoptată o ordonaţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe alte acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a spus Orban.4

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *