Ministrul de Interne anunţă concursuri „de sus până jos” pentru ocuparea funcţiilor de conducere

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri seară, că trebuie găsit un sistem de gestionare a carierei, având în vedere deficitul mare de personal în structurile MAI. Bode afirmă că peste 30.000 de angajaţi s-au pensionat în ultimii cinci ani.

„Am susţinerea primului ministru, a majorităţii parlamentare să fac reformă în MAI (…) Când spun reformă, mă gândesc la problemele sistemice pe care Ministerul Afacerilor Interne le are, de la deficitul de personal. Doar în ultimii 5 ani au plecat în pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI. Au plecat conform reglementărilor legale în vigoare. De aceea, trebuie să gândim un sistem de gestionare a carierei”, a afirmat Bode, precizând că în fiecare an au fost din ce în ce mai puţine locuri la şcolile de poliţie, în loc să fie tot mai multe.

Ministrul de Interne a afirmat că îşi propune „aducerea în sistem a unor oameni bine pregătiţi, cu experienţă” şi eliminarea împuternicirii pe funcţie.

„Este ce mai nociv mod de a avea management. Acest mod de a menţine împuternicitul este dăunător”, a mai afirmat ministrul.

Bode anunţă că va propune Guvernului organizarea de concursuri pe funcţii ” de sus până jos”.

„Propunerea cu care voi merge în faţa Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliţia Capitalei până la ultimul inspectorat, să-i selectăm pe baza unor concursuri transparent organizate şi să avem stabilitate pe funcţii”, a mai afirmat ministrul.

Acesta a precizat că o altă modalitate de a reduce deficitul de personal este trecerea în corpul ofiţerilor, având deja loc primele concursuri în acest sens.

 

 

news.ro

 

Un comentariu la „Ministrul de Interne anunţă concursuri „de sus până jos” pentru ocuparea funcţiilor de conducere

  • 6 martie 2021 la 11:24
    Permalink

    Buna ziua!! Ar fi indicat si foarte benefic, pentru minister,daca vor oameni bine instriiti si pregatiti sa „accepte” transferurile de la alte ministere cum ar fi M.a.P.n. Militari cu misiuni externe, lunetisti ff buni,oameni care poti sa te bazezi. Cu respect!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *