Ministrul Educației: „Nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ, astfel că nicăieri nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ. În judeţul Cluj, gradul de ocupare a paturilor a scăzut la 65,4 la sută după ce s-a mărit capacitatea de internare.

„Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 febr., rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările şi completările ulterioare)”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

În Cluj, gradul de ocupare a paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 depăşea, săptămâna trecută, 67 la sută, dar conform datelor anunţate joi acesta este de 65,4 la sută.

 

Prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard, a explicat că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au avut, în urmă cu două zile, o întrevedere cu managerii de spitale şi s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1.000 în judeţ.

 

Conform datelor de joi, cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor este în judeţul Vaslui – 67,73 la sută.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj urmau să intre în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus. „Din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, spunea ministrul, precizând că săptămâna aceasta sunt 108 şcoli, la nivel naţional, care au trecut în online, faţă de 46 săptămâna trecută.

 

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *