Ministrul Energiei nu are nicio remarcă despre minerit

Prezent în Parlament la “Ora Guvernului”, ministrul Energiei, Anton Anton, a omis să răspundă la întrebările care aveau ca subiect mineritul. La audierea din luna ianuarie, ministrul Anton Anton a promis relansarea mineritului românesc și menținerea producției de huilă. A spus că va veni cu un plan și cu o strategie pe termen lung pentru a nu pune în pericol sistemul energetic național.

”Când aveți de gând să ne prezentați un astfel de plan? Și nu vă cer un plan de închideri de mine, ci planul acela despre care vorbeați dvs. pentru a relansa industria cărbunelui. Aveți așa ceva? Între timp, mor oameni în mine. Vrem să aflăm cauzele accidentelor mortale din Valea Jiului care au avut loc anul trecut. Puteți să ne spuneți ce s-a întâmplat sau așteptați rezultatele unei comisii fantomă? 5 mineri au murit în Valea Jiului din cauza condițiilor inumane în care se lucrează în aceste mine, care nu au mai văzut investiții din anii 80!”, a spus deputata USR Cristina Prună în plenul Camerei Deputaților.

Ministrul nu a avut niciun răspuns legat de acest subiect. În schimb, demnitarul a precizat că se fac eforturi pentru rezolvarea situației Complexului Energetic Hunedoara.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită accesând linkul: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.video?sursa=1

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *