Ministrul Finanțelor: Pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că pachetul de susţinere a economiei va depăşi 7% din PIB până la finalul anului. el subliniază că programul masiv de stimulare a economiei a stopat declinul şi garantează creşterea puternică în 2021.

”Fără precedent în România! Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească, ATENŢIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”, scrie Cîţu pe Facebook.

El afirmă că sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL sunt:

– 14,4 miliarde prin măsuri fiscale

– 250 de milioane lei bonificaţii la plata impozitului pe profit

– 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus faţă de anul trecut

– 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investiţiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani şi mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)

– 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19

”La aceste cheltuieli de la buget adăugăm programe de garanţii de aproximativ 30 miliarde lei – 2.9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantaţi de stat. Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnică) şi garantează o creştere economică puternică în 2021”, conchide ministrul Finanţelor.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *