Ministrul Finanţelor: Se vor elimina cerinţele de capital pentru administratorii de pensii private din Pilonul 2

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că vor fi eliminate cerinţele de capital pentru administratorii de pensii private din Pilonul 2, impuse prin OUG 114/2018.

În decembrie 2018, Guvernul Dăncilă a adoptat OUG 114/2018, care a modificat cadrul general de funcţionare a Pilonului II de pensii administrate privat.

Prin acel act, Guvernul a introdus noi cerinţe de capital pentru administratori, de până la 750 de milioane de euro la nivelul întregii industrii pentru anul 2019, conform unor calcule neoficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Vineri, Cîţu a anunţat că Guvernul va elimina cerinţele de capital pentru administratorii de pensii private şi posibilitatea de transfer a contribuţiei de la Pilonul 2 la sistemul de pensii de stat, potrivit Profit.ro.

„În şedinţa de azi se va da citire proiectului de act normativ prin care se vor elimina cerinţele de capital pentru administratorii de pensii private (Pilonul 2) impuse prin OUG 114/2018. De asemenea, se va elimina posibilitatea de trecere a contribuţiei de la Pilonul 2 la sistemul de pensii de stat, pentru care au optat doar 540 de persoane”, a spus Cîţu.

OUG 114 prevedea şi reducerea cu până la 70% a comisioanelor de administrare şi alte măsuri, precum opţionalizarea Pilonului II şi eliminarea sa de facto pentru angajaţii din sectorul de construcţii.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.