Ministrul Mediului, solicitare către reprezentanții administrațiilor locale

Ministrul Mediului, Costel Alexe, le-a transmis reprezentanților administrațiilor locale din mai multe județe, inclusiv județul Hunedoara, să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, precum și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

”Centurile marilor orașe, zonele industriale și cele limitrofe sunt sufocate de deșeuri aruncate pe domeniul public, sau pe proprietăți private, focare știute de ani de zile, un peisaj dezolant, dar totodată un real pericol pentru sănătatea publică. În multe orașe și comune din România dacă întrebi cetățenii identifici cu ușurință 1-2-5 zone de depozite constituite ”ad hoc” și din păcate multe alte locuri în care găsești deșeuri arse sau îngropate! De la preluarea mandatului am primit și soluționat prin Comisariatele Județene al Gărzii de Mediu sute de sesizări din toată țara privind depozitarea neautorizată a deșeurilor, iar inspectorii au aplicat sancțiuni atât operatorilor economici privați, cât și administrațiilor locale, care, de cele mai multe ori, au tratat cu superficialitate depozitarea neautorizată”, spune ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit oficialilor MinisteruluI Mediului, în contextul epidemiologic actual, prezența depozitelor ilegale de deșeuri reprezintă un factor de risc suplimentar pentru răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

 

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *